Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Arianne van Beelen. Al vanaf mijn vroege kinderjaren zijn honden meer dan alleen mijn lievelingsdieren. Ik las en bekeek alles wat maar met honden en hondachtigen te maken had. Vanaf jong volwassen leeftijd begon ik zelf honden te trainen. Meestal mijn eigen honden, maar steeds vaker ook die van anderen.

Ondertussen ging ik aan het werk als jongerenwerker. He kwam toen niet in me op dat ik van honden trainen mijn beroep kon maken. In het jongerenwerk leerde ik het coachen van jongeren uit verschillende milieus. Ik ben van nature een geduldig mens en heb tijdens mijn carriere als jongerenwerker diverse cursussen gedaan op het gebied van coaching (probleemoplossend en talent) en begeleiding van bijzondere doelgroepen. Daarbij werkte ik veel samen met andere instanties, maar ook met de plaatselijke middenstand, clubs en verenigingen en vrijwilligers. Hierdoor kan ik bij mensen snel schakelen in mijn manier van lesgeven.

In 2014 en 2015 heb ik de modules A, B en C voor kynologisch instructeur gevolgd bij “O&O honden opvoeding en opleiding” en ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Daarnaast heb ik me verdiept in verschillende lesvormen, trainingsmethoden en beheers ik een breed scala aan oefeningen. Ook heb ik cursussen gedaan op het gebied van honden EHBO, gedragsproblematiek en The Pack methode, evenals workshops spelletjes en spelen voor oudere honden. In mijn vrije tijd gebruikte ik mijn diverse vaardigheden om als vrijwilliger hondenbaasjes te begeleiden bij de opvoeding van hun hond.

Naast het trainen van mijn eigen honden heb ik meegelopen en diverse korte stages gevolgd bij hondenscholen en hondentrainers die verschillende methoden gebruikten. Van force avoiding tot aan freestyle clickertraining, van puppycursussen tot africhtingsclubs en hondenscholen waar ze Hoopersklassen hebben. Wilt u meer weten over mijn werkwijze, check dan de pagina “Hondentraining”.

Doordat ik als jongerenwerker geacht werd zeer flexibel te werken en mijn werkzaamheden vrijwel altijd in de vrijetijd van mensen plaats vond, wist ik echter nooit een combinatie te maken tussen beide beroepen. Vanaf januari 2020 veranderde dat. Sindsdien ben ik bezig met het opzetten van mijn onderneming.

Door de jaren heb ik zelf verschillende honden gehad. Als kind groeide ik op tussen de herdershonden en terriers, als jong volwassene kreeg ik een kruising collie/rottweiler en een kruising border collie/rottweiler.  en momenteel 2 border collies uit werklijnen en een kruising cattledog.

Ik heb zelf mijn border collies opgeleid in het schapendrijven. De ene is verworden tot een gedreven praktijkhond, de ander is nog in de leer. Met de oudste hond loop ik, niet onverdienstelijk, ook wedstrijden.

Jonge honden trainen is zo ontzettend leuk! Hier in actie met mijn jongste border collie.